dilluns, 26 d’octubre de 2015

Funcionalitat de les xarxes socials actualment en l'educació   Les xarxes socials en l'educació ens permeten actualment fer servir i compartir recursos d'aprenentatge i notícies entre els diferents sectors de la comunitat educativa, és a dir, no només com a professors amb els nostres alumnes, sinó també entre docents, a fi de millorar la qualitat educativa, especialment si tenim en compte el ritme vertiginós pel que fa a la seua evolució.


    Des d'un altre punt de vista, la creació de grups de treball dins de les xarxes, ens permet controlar l'accés del públic, així com els contiguts que hi hem depositat, a diferència dels web que es troben normalment a l'abast de qualsevol usuari i, de vegades, poden contindre materials que no són gaire adients per a aquestes edats.

    Al capdavall, tenim una poderosa eina informativa per tal de modernitzar l'ensenyament en les ciències naturals o en qualsevol matèria, però mai no hem d'oblidar-nos d'ensenyar els alumnes a utilitzar les xarxes d'una manera responsable.
    En un futur no gaire llunyà, probablement les classes es faran virtualment i no caldrà anar a l'escola o l'institut. Les aules es convertiran en grups de xarxes socials segons les matèries i tots els continguts es trobaran en plataformes digitals. Em pense que som al principi del camí, però no tardarem gaire a recórrer-lo.
    Una proposta d'ús de les xarxes socials en aquest curs, podria ser la creació d'un cercle o grup a Google+ o facebook de persones que tenim la mateixa especialitat, en el qual podríem compartir recursos Tic que trobem en Internet, els nostres blocs, així com matindre una comunicació fluïda entre els membres. D'aquesta manera crec que tots en trauríem profit i seria molt enriquidor. Per què no fer-ho?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada